De Gezinsbonden van Kasterlee, Lichtaart en Tielen, de gemeentelijke jeugd- en cultuurdienst slaan, na cinémini, de handen opnieuw in elkaar.

Samen organiseren ze dit schooljaar ‘Culi Kidz’: in elk seizoen een overheerlijke activiteit voor kinderen én hun ouders in het teken van eten en koken.
 
De Culi Kidz gaan op vrijdag 4 november van start in Hof ter Rielen in Kasterlee met een heuse kookworkshop! Samen met een echte kok maken de kinderen (6 tot 12 jaar) vanaf 14 uur in de keuken van het restaurant een culinair menu.

Ouders en grootouders worden om 17.30 uur feestelijk ontvangen door hun spruiten en verwend met een aperitiefhapje, een pompoensoep met spekjes en broodkorstjes, kip vide met frietjes en pannenkoekjes. Deelnemen kan dus alleen als mama, papa en/of een ander volwassen familielid komen eten!

Kinderen en ouders die lid zijn van de Gezinsbond betalen 5 euro (kind) en 15 euro (volwassenen). Niet leden betalen 7 euro (kind) en 17 euro (volwassenen). Inschrijven voor de kookworkshop kan tot 23 oktober bij de gezinsbond van Kasterlee op het telefoonnummer 014 85 20 95 of via bie.siegers@hotmail.commet vermelding van naam, leeftijd van het kind en het aantal gezinsleden dat s’avonds aansluit.
 
In de winter (woensdag 22 februari 2012) koken de Culi Kidz in het Ligahof in Lichtaart een hartverwarmend menu. In de lente (zondag 22 april 2012) maken ze er in Tielen een Vlaamse kermis met culinaire hapjes van. En als afsluiter gaan ze in de zomer (zondag 24 juni 2012) op de fiets voor een familie-picknick.
 
Het project kadert in de titel die Kasterlee draagt als Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land van de provincie Antwerpen. Het gemeentebestuurorganiseert nog tot en met september 2012 verschillende arrangementen en projecten in het teken van gastronomie en smaak. Culi Kidz wil vooral kinderen meenemen in het verhaal dat Kasterlee niet alleen het mooiste maar ook het lekkerste dorp van de provincie Antwerpen is!